sötisen.


Våran vackra tjej. ♥

Idag är det den 31:a Januari 2011, Dagen då våran baby var beräknad. Men istället bestämde hon sig för att komma 5 dagar tidigare :)

Natten till Torsdag (27:e Jan.) hade jag väldigt svårt att somna kände mig lite illamående och orolig i magen. Började tro att jag åkt på magsjuka eller nåt.. Låg och vände mig hela natten och när Magnus väckarklocka äntligen ringde vid 6-tiden på morgonen så klev jag upp med honom. -Inte direkt likt mig! :)
Slog igång Tv:n och tänkte att jag slulle kolla en film och försöka halv slummra till den. Men det gick inte så värst bra, när jag satt still började jag känna värkar! Så jag började tvätta lite sängkläder, diska och grejja här hemma. Till slut tänkte jag, nä nu måste jag nog packa ner lite saker i BB-väskan! Magnus skickade några oroliga sms och undrade hur det gick och vid 9 tiden kom han hem för att kolla till mig. Då hade jag väldigt regelbundna värkar och visste inte riktigt var jag skulle ta vägen, att försöka sitta eller ligga ner kändes inte bra. Magnus ville att jag skulle ringa in till förlossningen och rådfråga men jag tyckte att vi skulle vänta lite till.. Men då när jag reste mig ur soffan så började vattnet rinna nerför benen! "-Fort älskling hämta skurmoppen jag pinkar ner mig!" Haha då var det bara att ringa in till förlossningen som förklarade att jag inte behövde ha så bråttom men kunde komma in på en timme eller så.. 
Började klä mig och Magnus fick ta ut hundarna. Hoppade i bilen och åkte på OK så Magnus fick springa in och köpa lite dricka och frukt till mig som inte hade lyckats få i mig någon frukost.
Magnus undrade om jag ville att vi skulle ragga runt en stund med bilen innan vi åkte in men jag tyckte att det kunde vara skönt att åka in och kolla hur det såg ut och sen åka hem. Klockan var då 10.
Väl framme på BB hade jag svårt att gå från bilen och fick ta några pauser. När vi kom in fick jag lägga mig ner och ta en CTG-kurva och då gick vattnet igen! Här var det inte tal om att åka hem, var redan öppen 5 cm!
I stället fick vi oss en förlossningssal. Gick mest runt och hängde på en "gåstol" Var omöjligt att försöka sitta eller ligga ner även fast det var det jag mest önskade, kände mig så trött och ville vila. Sköterskorna frågade om jag ville ha någon smärtlindring men jag kände att jag ville vänta. Magnus fick mest assistera mellan att räcka mig saft och stänga och öppna fönstret, var så himla varmt att jag höll på svetta ihjäl! Blev även erbjuden att ta ett avslappnande bad eller en dusch men nä, så varm som jag redan var. 
Värkarna blev bara värre och värre och tillslut kände jag att jag måste få gå på toa! Men det var tydligen bejbisen som tryckte på så istället var det dags att börja krysta. Då började jag få lite panik, herregud var det redan dags? Jag som inte hade tagit någon smärtlindring. Sköterskan förklarade då att det snart var över och att nu var det ingen idé att ta någonting. Lustgasen ville jag inte ens prova. Fick panik när jag bara såg den där masken, fy den ville jag verkligen inte ha i ansiktet medans jag försökte andas. Så genom att bara andas och försöka gå in i mig själv på något sätt så fixade jag det helt utan någonting alls! Sköterskorna var riktigt imponerad med tanke på att jag var förstföderska. Det måste jag erkänna att jag är själv, har varit så inriktiad på att ta "allt man kan få mot smärtan" :)
Från att jag ville börja krysta så tog det bara 20 minuter innan hon var ute. Klockan 13:59 var våran lilla prinsessa född. Pappa Magnus fick klippa navelsträngen innan hon fick ligga på mitt bröst. Kändes helt overkligt! Fick sen ta en skön dusch medans sköterskorna tog vikt; 3225. och längd; 49.
Sedan kändes det som att få komma på ett hotell när vi fick flytta in i "vårat" rum och lägga oss på sängen hela familjen ♥
Blev kvar på BB över natten och på Fredags eftermiddagen åkte vi hem. Min mamma som fick rycka ut som hundvakt när vi åkte in hade lagat middag och köpt lite presenter. Var skönt att få komma hem och i helgen har vi bara myst och haft några besök. :) Idag var vi in på en läkarundersökning och allt såg bara bra ut. Mjölken har börjat rinna till så nu är tuttarna stenhårda och jag får mest agera mjölkbar!

Visst f-n gjorde det ont att föda barn men jag är så otroligt glad att hela förlossningen gick så snabbt och bra. Dessutom fick vi världens finaste lilla tjej. Just nu ligger hon i min famn och jag kunde inte vara en stoltare, lyckligare mamma! ♥


Enya EMILIA

Nu är hon här hos oss! ♥
I Torsdags föddes hon och allt gick super!


Hus planer.

På en timme ska jag och gubben åka till Överkalix för att planera vårat husbygge. Åh vad spännande det ska bli! :) Hade svårt att somna inatt när jag låg och tänkte på det.
Får helt enkelt uppdatera senare så ni får höra om vi har lyckats bestämma oss för något. Magnus satt och ritade upp en massa ideer igår kväll så vi får se vad dom säger om våra planer..

Ska ta och göra mig i ordning och ta ut hundarna på en liten prommis.



Tände nya ljus igår kväll. Köpta på ikea.

Besök hos Bm.

Har varit till barnmorskan nu i eftermiddag. Hon tyckte att jag hade blivit lite svullen i ansiktet men det har jag ju redan märkt så det var ingen större nyhet. Blodtrycket var lite högre än vanligt men annars såg allt bra ut. Fick en ny tid redan nästa vecka, fick välja om jag ville komma redan då eller vänta ytterligare en. Men jag har ju inte så mycket att göra så det kan nog vara skönt att komma redan om en vecka om jag har några funderingar eller så.
Blev lite förvånad när jag ställde mig på vågen, väger hela 68 kg nu! Haha nu får det börja vara bra. Har alltså gått upp sammanlagt 13 kg. Så vi får verkligen hoppas att det försvinner snabbt annars lär det bli långa barnvagnspromenader här i vår! :)

Nu ska jag bäddra lite i en baby-tidning som jag sprang in på Pressbyrån och köpte.


veckan

Sitter i soffan och slöar, borde verkligen gå ut och skotta gården. Har kommit en massa snö men jag drar mig lite för det.. :P
På lunchen kom Magnus hem med en semla åt mig ♥ Mums, vad gott det ska bli! ska spara den till ikväll.. Då ska jag njuta!

Imorgon går vi in i vecka 39 och har då träff med barnmorskan. Får se hur många fler träffar det behöver bli eller om det är den sista? :) Igår fick jag lite ont högst upp imagen, just under bröstet. Vet inte vad det beror på? Hade väldigt svårt att sova inatt iaf. Känns lite bättre idag, kanske börjar vara lite för trångt där inne i magen.

Idag hade dom ringt till Magnus från byggfirman som eventuellt ska bygga vårat hus. Dom ville att vi ska träffas och planera hur vi vill ha det. Så vi funderar på att göra det i veckan för sen kommer det nog bli svårt att åka till Överkalix med en nyfödd. Känns bara så overkligt att planera ett helt nytt hus! Blir nästan nervös :)

Nä, om man skulle gå ut och börja skotta lite...



köket.

Har fått upp nya gardiner i köket idag. Kändes lite för mörkt med svarta, nu vill jag få in ljuset! :)
Var grått och snöigt ute så bilderna blev lite mörka men ni ser nog ändå..


paket.

Fick mitt Hm-paket idag. Det är lätt att göra en tjej glad, Kul med lite nya fräscha kläder! :) Det ska verkligen bli skönt sen när kulan försvinner så man kan börja klä sig lite bättre.. Känner mig verkligen sunkig och ful just nu. Fast sen när bebben är här har man väl knappast tid för sitt yttre. Bröst som läcker och babykräks på axeln har jag nog snarare att vänta eller vad tror ni? ;)

I eftermiddags var jag ut och åt med Madde och kollade lite på stan. Blev bara att inhandla järntabletter på apoteket för min del, spännade shopping eller hur?! Madde hittade super fina täckbyxor på Intersport. Tur att jag är för tjock för att kunna köpa såna dyra fina saker! Hehe annars hade jag garanterats tagits med.
Nu ska jag hälla upp ett glas Loka och mysa med lite godis framför tvn.

Hoppas ni har en mysig Fredagskväll!





hemma!

Nu är jag hemma igen efter några dagar hemma hos mamma i Jokkmokk. Är skönt att komma bort lite, få lite miljöombyte sådär :) Vi har väl inte gjort så mycket egentligen eftersom mamma har jobbat men ändå. Jag var lite orolig över att jag inte skulle ta mig hem bara. Våran bil har gått lite dåligt, har nåt med dieselfiltret att göra. (?) Men det gick fint! Men olyckan kom istället just när jag kom hem... Magnus ringde och skulle kolla så allt var bra och just när jag skulle lägga på så tappar jag ju såklart mobilen i hundarnas vattenskål!! Ibland är man verkligen skicklig. :( Har tagit ur batteriet så vi får väl se ikväll om den verkar klara sig... Otur om jag ska behöva köpa en ny!
Idag är det dessutom sista dagen jag kommer få utbetalt från Försäkringskassan. Man har nämligen bara rätt till havandeskapsersättning fram till 11 dagar innan det är beräknat att bebben kommer. Så snart måste jag ta och begära föräldrarpenning för att få någon inkomst.

På vägen till mamma stannade jag i Muddus så flickorna fick springa av sig:



rymmer..

Ska packa in hundarna i bilen och åka till mamma idag. Tänkte åka redan i helgen men det har varit så snöigt att jag inte ville köra ensam i all snörök. Idag är det alldeles klart och soligt så då kan vi ju passa på att åka iväg :) Måste passa på att åka nu känns det som sen blir man nog låst här hemma ett bra tag! Mamma var lite orolig att bebben ska komma när jag är hos henne men herregud inte orkar man väl sitta här hemma och vänta..

Så nu rymmer vi hemifrån! :)



Störande

Här efter jul tog jag tag i saken och skickade in en ansökan om att teckna en Gravidförsäkring, valde då en som var lite "dyrare" och inte en gratis-försäkring som många bolag erbjuder. Förra veckan fick jag ringa och höra hur det gick eftersom jag varken fått svar eller någon bekräftelse. Tiden tickar ju liksom på och den dagen jag åker in på BB vill jag såklart ha en försäkring till både mig och bebben. Fick så fint till svar: -" Vänta ska vi kika... jo, precis idag skickades papprena ut till dig och så fort vi fått in betalningen så börjar försäkringen gälla" Inga papper har då dykt upp ännu. Ska man verkligen behöva ringa och tjata igen?! Less man blir...


Magen nu i vecka 38 :)


Måndagkväll

Har varit i farten ordentligt idag. Promenerat med hundarna och skottat gården, kändes som ett riktigt gympass! Men det var super härligt att vara ute :) Sen åkte även dammsugaren och skurmoppen fram. Så ikväll tänkte jag njuta av en semla.. Har varit så sugen på årets första men såklart var dom slut Konsum nu när jag och Magnus var och handlade! :( Så fick mixa ihop en Hallon- och blåbärsmoothie ist.

Idag är det precis 2 veckor kvar till beräknad förlossning.. Men familj och vänner verkar inte ha något tålamod! Är många som ringer och frågar om det har kommit någon baby än. Verkar bara vara jag och Magnus som tar det med ro. :) Vanligast är det ju trots allt att man går över tiden som förstföderska.
Ska kolla om det verkar vara något bra på tv ikväll eller om allt är inställt pga handboll.. *suck*

Ha en bra kväll!



skinnvantar

Idag gjorde jag ett fynd och vann ett par skinnvantar på Tradera! Hoppas dom är fina.. Ska även försöka buda på ett par likadana skinntossar.
Blir skönt för lill*n i vinter/vår! :)


Palt!

Idag samlar jag vuxenpoäng och samtidigt imponerar min gubbe.. Lagar nämligen palt med fläsk till middag! :)
Okej då... jag har väl inte riktigt gjort allt från scratch men ändå! ;)
Mamma har rekomenderat att det finns palt-mix att köpa på affären och tydligen ska det bli riktigt bra så idag testar vi..



Lätt som en plätt. Blanda ihop, rulla och fylla med fläsk och sen koka. :)




Daddy ♥

Idag har lill-skrutten fått en pappa! ♥ Har nämligen varit till Familjerätten och skrivit under några papper på att Magnus är pappa till mitt barn och att vi ska ha gemensam vårdnad. Skönt att ha det gjort :)


Bejsan provar vagnen.. (Men självklart inte i den.) Nu står den på vinden och väntar..


back on track.

Känner mig piggare idag, ingen bebbe på gång! H*n får allt bakas därinne i magen lite till.. :) Så nu ska jag starta dagen med en skön promenad. Synd bara att det snöar.. Sen ska jag göra ett ryck här hemma så det blir lite ordning! Man blir så seg av att inte göra nånting även fast det är skönt :)

Ha en bra dag!






hmmm..

Har sovit otroligt dåligt inatt, kunde lixom aldrig somna så jag tror jag låg vände på mig i timmar!
Sen har jag bara slöat i soffan hela dagen. Sett klart True Blood, så nu vet jag inte hur jag ska klara mig till jag får se säsong 3.. -som jag inte ens vet när den släpps :(

Känner mig lite orolig idag, har inte velat gå på någon promenad med hundarna men ska nog prova gå en liten sväng ändå för att komma ut. Har lite smått "mensvärk" och är misstänksam på att "poppen" har börjat gå.. undra om det kan ha att göra med att barnmorskan nöp och kände om bebben hade fixerat sig igår??
Kan väl ändå inte börja vara dax redan? Känns då verkligen inte som det iaf. Men tydligen kan proppen gå nån vecka före förlossning så det ska nog inte vara nån fara.

Nä, ska slänga mig i duschen för snart kommer nog gubben hem från jobbet.


Cola begär!


Känner ett stort cola behov!! Vad gott med en iskall cocacola... Blir galen, Magnus måste köpa en åt mig när han kommer hem från jobbet. Kan hända att jag dör annars.. :D


leggins

Bara för att jag beställde ett par leggins från Hm så hittade jag ett par finare på Ginaticot.. nåja får väl skicka tillbaka dom om jag inte gillar dom. Orkar inte göra en beställning bara för ett par leggins från Gina för jag gissar att det inte blir någon vända till Luleå nu på ett tag med den här tjockmagen! :)


Besök hos BM + Hm

Har varit på kontroll hos barnmorskan idag då vi gick in i vecka 37. Vi mätte magen, lyssnade på hjärtljuden, vägde mig, tog blodtryck, och kollade mina blodvärden. Allt såg fin fint ut :) Helt otroligt så kunde jag t.o.m betee mig när hon stack mig i fingret! Kände hur jag började svettas och var rätt säker på att nu kommer jag bli yr i bollen. Men det gick bra för första gången :)
Vi gjorde även en sammanställning av min graviditet och kunde konstatera att jag haft en otroligt lättsam sådan. Pigg och frisk utan några problem so far! peppar peppar... Hon trodde även som mig att det är mycket möjligt att det blir en "Marknads-bejbis" Alltså ingen vintermarknad i Jokkmokk i år.. Men vi får väl se.

Har förövrigt varit en jätte fin dag idag, fick äntligen se solen några timmar på förmiddagen. Åh, vad härligt nu går vi äntligen mot rätt årstid! :)

Råkade glida in på Hm´s hemsida och klicka hem lite fint... Kommer först i början av Feb. Men då blir det roligt med paket! :)






my house



Fick en ljusslinga av mamma att sätta i mitt lilla hus, vill ju såklart att det ska lysa hela tiden och ett ljus vågar man ju inte riktigt lämna! Så nu lyser det så mysigt här i tv-rummet. :) Funderar att köpa ett till likadant fast i storleken mindre, hade nog varit ganska gulligt..
Har lyckats packa undan alla julsaker så imorgon har vi bara granen att städa undan, ska även hänga andra gardiner.. Så snart har vi det städat och snyggt här hemma. :)



Nu ska lilla M / E få en vitaminchock medans jag slötittar på Let´s dance...




Dream on..

På Söndag behöver jag vinna på Bingolotto så jag har råd med denna! ;)



Bye, bye julen!

Fick nåt ryck idag och började plantera om lite blommor och i rena farten började julen städas bort! :) Men nu efter att jag käkat middag tog orken slut. Vilken tur att jag går på havandeskapsersätting, hade aldrig orkat stå på jobbet i 9 timmar!
Det värsta är att nu står alla julgrejer på köksbordet och behöver packas ner och sen upp på vinden.. Blä. Tar en paus nån timme och ser om jag orkar ta tag i det senare ikväll annars får det bli morgondagens projekt.. Magnus måste ändå hjälpa mig att få ner granen.


Bort med tomtarna, fram med favorit sakerna! :)



Nu blir det soffan en stund + kladdkaka.. :)


Förlossningsfilm

Har beställt en förlossningsfilm idag från CDON. "Innan du föder"



Den ska handla om avslappning och andning, så vi får hoppas att den är sevärd! Min moster tyckte helt klart att jag ska gå en profylaxkurs innan förlossningen men jag har inte ens hört talas om att det finns någon här så vi får hoppas att DVD:n kan vara lärorik..

Är helt sjukt trött idag, man kan tro att det är jag som har varit på party igår. Så idag blir det inte mycket gjort.. Har varit på Jysk och Dollarstore, shoppade bara några handdukar som var på rea. Och i eftermiddag åkte mamma och moster Ulla hem till Jokkmokk.

Har kuddarna och täckena ute på vädring, ska ta in dom och bädda till i sovrummet. Sen blir det bara att ta det lugnt resten av kvällen känner jag.
I morgon jobbar Magnus igen, trist! Men sen är det ju helg. Man blir lite bortskämd att ha honom hemma nu när det har varit rödadagar :) Men snart ska väl bebben dyka upp och då behöver jag inte vara själv här hemma... ♥


Partyprissar.

Kladdkakemuffinsen blev toppen goda! :) Skönt att ha lite fika i frysen om det råkar komma någon på besök. Nu ikväll har jag skjutsat gubben på fest och sen mamma och min moster på dans. Gissar att det är många som är ut såhär på 13-dan.. Själv sitter jag i nattlinne här hemma och har det lugnt och skönt. Ska nog ta och rosta lite mackor + O´boy.. :)



Bild på magen nu i vecka 36.
Vi har fortfarande inte fotat några fina bilder på magen ännu, måste få Magnus att göra det innan det är försent! Att fota genom spegeln inne på toan blir ju inte direkt några toppen bilder.



baka?

Undra om man skulle trotsa kylan och åka och handla lite ingredienser.. Är galet sugen på kladdkakemuffins! :P
Får nog gå ut och sätta i gång motorvärmaren, -22 har vi idag igen :(



Cult

Längtar redan att få städa bort julen. Skulle vilja ha vitt, ljust och fräscht!
Drömmer om lite nya Cult-krukor i fönstret.. Synd att dom måste kosta skjortan bara! :(







En söt speldosa och en burk för nappar, jag bara VET att bebben hade velat ha dessa! ;)

Hungrig som en varg..

Väntar att min hemmagjorda pizza ska bli klar i ugnen. Magen och jag håller på svälta ihjäl känns det som! :)
Igår var vi en vända till Töre och hämtade en ny fin bil till Magnus som han ska ha på jobbet. Så nu funderar vi lite på att skaffa en annan bil till mig med. Känns onödigt att ha en sån stor bil när jag inte kör så värst mycket.. Blir bara att använda den när man åker och handlar och när man ska till jobbet. Och nu jobbar jag ju inte ens! :) Dessvärre är man så bortskämd, känns trist att behöva byta ner sig till en gammal rishög. Så vi får hålla utkik om det dyker upp någon liten fin som inte är allt för dyr.

Nä nu ska jag kolla om inte maten börjar bli färdig.

Höres!..



En liten Golf kanske??


1 Jan 2011

Blev en lugn och skön nyårsafton. Åt middag först hos pappa sen var vi hos mamma hela kvällen och åt chips och kladdkaka :) "Lill-bebben" blev även bortskämd med nya fina kläder och en mysig filt!
Körde hem så vi just var hemma innan 12-slaget så vi hann se lite raketer, sen kröp vi i säng :)

Exakt 30 dagar kvar till beräknad förlossning idag. Så vi får väl se... Vi är ju på rätt år iaf!
Blir nog en lika slapp dag idag, har varit ute och promenerat med hundarna. Var skönt ute, endast 10 grader. Så nu funderar jag på att slå igång en film och lägga mig tillrätta i soffan. :P