Inofficiell utst. Boden 2008.03.29

Vinthundsklubben arrangerade en inofficiell utställning i Boden ihelgen. Självklart var Liz, Sandy och jag där och ställde hundarna! =)
Var en riktigt bra utställning, kändes seriöst på ngt sätt. Gillade att dom hade placerat mattor att springa på i ringarna.
Gick riktigt bra för oss allihop! Så det var kul! =) Men särskillt roligt var det att Gizmo placerade sig som Veteran 4:a i BIS-ringen! 12 år och fortfarande en stjärna.. =) man får hoppas att Novas och kendras karriär överlever lika länge!



Kajsa slapp springa ensam i ringen den här gången, duktig som hon är i ringen trodde jag länge att hon skulle ta hem alltihop men en 1:a och en andra placering är riktigt bra jobbat! =) 

Kendra var duktig hon med... 
Hon fick en 1:a,  HP och blev även BIM-valp. Men hon har lite kämpigt att slå hanarna... Men det hoppas vi att det kommer! ;-)

Kritiken: "Rastyp. Ngt lång i kroppen. Mkt bra benstomme. Önskar längre nos, för lite stop. Lite obalans i överarmen vilket ger (?)-rörelser."
Domare: Shamil Abrakimov, Ryssland.    

-Kanske inte den bästa kritiken.. Men jag är väldigt nöjd med dagen. Har varit en jätte trevlig utställningsdag! =)


Rosetterna.

image88

Tänkte ta några bilder på kendra imorgon när det är ljust....

Längtar.

image5
Nova i Ritsem förra våren.. ♥

Nu längtar jag till vi ska åka upp till fjälls vecka 15. Jag och tjejerna fick ju stanna hemma under påsk eftersom jag jobbade. Ska bli kul att vara där uppe en hel vecka, hoppas bara på sol och fint väder så vi kan sola! =)
Blir kul att få ta med Kendra som inte har varit med någon gång, hon kommer älska att få vara ute hela dagarna!

Igår trimmade jag Kendra lite grann inför helgen. Vi ska ju nämligen på en till inoff:are i Boden. =) Blir spännande då det är en domare från Ryssland! Så vi får se hur det går... Har bara anmält Kendra den här gången, Nova får stanna hemma hos mormor.. Det är så roligt när vi är tre tjejer som åker tillsammans. Får man hejja på varann och prata en massa hund! =) 
Har köpt en egen "Hundens bok" till Kendra igår, hon har ju börjat få så många kritik-lappar nu.
Om det är bra väder imorgon så funderade jag och mamma på att åka till stugan med hundarna.. Får dom springa på isen medans vi pimplar. =)

image82
Kendra jobbar på skönhets-sömnen inför helgen... ;-) Sötisen, vad gör hon i soffan egentligen? men när hon sover så skönt har varken husse eller matte hjärta att väcka henne.. ♥


 

Inoff. kiruna 16/3-08

Igår var vi i Kiruna på inofficiell utställning. Det gick inte lika bra för oss som det gick för Liz och Kajsa, men det var en mkt trevlig utställningsdag. =)
Klasserna var lite konsigt upplagda som det kan vara på Inoff:are ibland.. Kendra fick nämligen gå i vuxenklassen tillsammans med Nova! Men med lite hjälp av Liz gick det ju bra att ställa bägge samtidigt! =) Tyckte inte riktigt att tjejerna uppförde sig så bra som dom kan. Dom blev lite väl distraherade av all god lukt som finns inne i ett ridhus..  Kendra blev bästa tik och fick tävla mot en 3:årig hane men där tog det stopp..

Nova fick kritiken:
"2 år. Vackert huvud & uttryck. Fin hals. Bra rygglinje. Fint bröst & bröst djup. Välvinklad. Rör sig väl runt om. Välvisad." 
1:a och Hp.

Kendra:
"Vackert tikhuvud. Fin rygg & överlinje. Fin kropp för sin ålder. Fina vinklar. Rör sig väl runt om. välvisad.
1:a och Hp. Bästa tik. 

Domare: Nils Hannu, Kiruna.


image83


Busunge =)

image136
Kendra i sin nya fina Hurrta-overall! ♥ Den fungerar superbra till snöiga cockrar som älskar att vara ute och busa. Bra att ha när vi åker upp till fjälls i vår... =)

Vår.

image134

Härligt med vår!.. men Kendra skulle verkligen behöva sin Hurrta-overall som jag har beställt. Hon hinner bara vara ute en kort stund innan hon ser ut som ett riktigt snö-monster med stora bollar i pälsen.
På söndag blir det utställning i Kiruna.  Håll tummarna för oss.. =)

Officiell utställning Piteå 1/3-08

I helgen var vi på SSRK´s officiella i Piteå. Var lite orolig till en början hur det skulle gå då utställningen höll till i ett ridhus.. Men det var inga större problem, förutom att hålla lite koll på busen Kendra som gärna ville gräva därinne! Inte så populärt när man ska in i ringen och vara fin tyckte matte... =)


Kendra fick en 1:a placering!

Kritiken: "Fem. tik. Låg ställd. Fem. välskuret huvud. Bra ögonfärg, bra uttryck. Väl ansatta öron. Kort hals, goda vinklar fram. utmärk bak, väl kroppad, lång länd. utmärk kors. Rör sig med bra steglängd. aning ullig pälskvalité.
Domare: Anna Geschwindt-Hartwig.


Nova fick en 2:a!

Kitiken: "Liten tik som behöver utv. ännu, fem. huvud, kunde ha kraftigare nosparti, bra ögonfärg, kort hals, tillr. vinklad bak men alltför framskjuten skuldra o överarm, skulle önska effektivare rörelser o ngt livligare temp."
domare: Eeva Rautala.

Vi får helt enkelt vänta och se om Nova kommer utvecklas mer. Får ju oftas höra det på hennes kritik.. Sedan är hon lite för försiktig när vi är i ringen, det är som att hon tycker att det är lite läskigt...
Behöver även träna Kendra på att gå fint.

Den 16:e är det en inoff. i Kiruna, så det är roligt att ha en till utställning på gång.. =)